Marieke Olthof-Wijnja

Voedingsdeskundige

Hey!

Ik ben Marieke. Voedingsdeskundige sinds 2012 en vanaf 2017 mijn eigen voedingspraktijk aan huis. Ik zal je even kort vertellen wat ik doe en wie ik ben.

Als voedingsdeskundige coach ik mensen die hun mindset willen veranderen om zo een gezonde leefstijl eigen te maken. Dit doe ik door middel van 1 : 1 coaching, zowel online als bij mij in de praktijk. 

Op dit moment ben ik bezig een online programma op te zetten waarin alle aspecten voor een gezonde leefstijl aan bod komen. Ik vind het heerlijk om mensen te coachen en ze te leren hoe simpel het volgen van een gezonde leefstijl eigenlijk is. Bewustwording en genieten, deze woorden komen regelmatig voorbij tijdens mijn consulten.

 

Ik stop veel energie in mijn praktijk en wil zoveel mogelijk mensen bereiken. Juist omdat ik nog te veel mensen hoor en zie die met een dieet bezig zijn…en dit uiteindelijk niet vol kunnen houden. Dan wil ik wel schreeuwen: “Stop met diëten! Start met een gezonde leefstijl, want dit is geen dieet, het is een healthy way of life.”

De wereld rondom gezondheid is groot en soms te groot. Je wordt overladen met het ene advies na het andere, het ene voedingsboek na het andere…Zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Heel verwarrend voor de meeste mensen. Dit wil ik voorkomen, door mijn duidelijke strategie. Ik pas de aspecten van een gezonde leefstijl toe en help mijn klanten om stapje voor stapje hun oude gewoonte te veranderen. En dat lukt niet zomaar van de een op andere dag, gedragsverandering (want dat is het) heeft tijd nodig. En daarin coach ik mijn klanten. Je moet niet te snel willen als je voor de rest van je leven resultaat wilt behouden.

"Stop toch met diëten! Start met een gezonde leefstijl, want dit is geen dieet, het is een healthy way of life"

Doordat het runnen van een eigen praktijk veel tijd vraagt, merkte ik dat ik mijzelf soms vergat. Ik was mijn tijd steeds heel praktisch aan het indelen, zodat ik geen verloren uren op een dag had. Maar werd ik daar gelukkig van? Nee… Ik ben iemand die altijd maar doorgaat, totdat ik merkte dat dit niet meer ging. Er moest wat veranderen en dat heb ik gedaan. Want Hallo!! Ik vertel mijn klanten hoe je een gezonde leefstijl eigen kan maken, waarbij het stukje stress en ontspanning ook naar voren komt…en want deed ik zelf? Mijzelf keihard voorbij lopen! Ook ik ben niet perfect en bij mij gaat het ook met vallen en opstaan. 

Ik plan nu bewust tijd voor mijzelf in. Tijd waarin ik niks moet maar wel van alles mag. Zoals luieren in de zon met een goed boek, heerlijk! Of in de wintermaanden op de bank, in mijn joggingbroek, kopje thee, kleedje over, genieten! Een lange wandeling door de natuur…ik kan nog wel even doorgaan, maar de boodschap is; luister naar je lijf en geniet van al het moois om je heen. 

Mijn alles…

In 2010 kwam ik voor het eerst bij Menko thuis voor een kopje koffie en daarna ben ik gebleven… Ik had hem eindelijk gevonden; de liefde van mijn leven! We hebben in de loop der jaren heel wat hindernissen doorstaan en zijn hier alleen maar sterker uitgekomen. We vullen elkaar aan en zijn elkaars maatje. Samen met zijn zoon Jayden vormden we al een gezinnetje en in 2012 in onze zoon Mylan geboren. Toen waren we compleet. Mijn mannen zijn voor mij mijn alles! 2018 was het jaar waarin we getrouwd zijn en dit was echt de allermooiste dag van mijn leven! Lekker cliché, maar het is gewoon zo. 

Samen vormen we een team, samen kunnen we de wereld aan en samen hopen we oud te worden.

Yes!

Ik wordt ontzettend blij van mijn werk! Het geeft mij energie en ik stop er veel energie in, maar met de juiste balans. Heerlijk vind ik het als mijn klanten vertellen hoe ze zelf actief bezig zijn met hun gezonde leefstijl en dat ze merken dat ze mij steeds minder nodig zijn. Want dat is het uiteindelijke doel; dat je je gezonde leefstijl eigen hebt gemaakt en dat dit jouw way of life is geworden!

"Het geheim van succes zit in het veranderen van iets wat je dagelijks doet"

Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

"Gezond worden, zijn & blijven"

Scroll naar top